A început programul „Litoralul pentru toți”. Cu câți bani se pot caza turiștii

de: Ana Anițoiu
03 05. 2023

Programul „Litoralul pentru toți” a început, miercuri, mai devreme cu o lună decât în anii precedenți. În cadrul acestuia, turiștii interesați beneficiază de reduceri considerabile la cazare. Sumele de bani pe care trebuie să le plătească sunt cu până la 50% mai mici decât tarifele ce vor fi percepute în vârful sezonului estival, adică în lunile iulie și august.

Cu câți bani se pot caza turiștii în programul „Litoralul pentru toți”

Programul „Litoralul pentru toți” se va încheia la data de 15 iunie, dar va continua și după luna august, în perioada 1 septembrie – 15 octombrie.

Prețurile din cadrul acestui program pornesc de la 90 de lei pe noapte, spre exemplu, într-o cameră dublă în stațiunea Eforie, dar cresc în funcție de stațiunea aleasă și de câte stele are hotelul.

În cadrul aceluiași program, turiștii se pot caza cu 120 de lei pe noapte la un hotel de trei stele din stațiunea Mamaia.

Cei care vor regim all inclusive pot opta pentru hoteluri din sudul litoralului care îl practică. Prețul este de aproximativ 250-300 de lei pe noapte de persoană.

Turiștii pot achita cu vouchere de vacanță

Românii care vor să beneficieze de programul „Litoralul pentru toți” trebuie să meargă la o agenție de turism, unde pot plăti și cu voucherele de vacanță. În plus, agențiile introduc în aceste pachete excursii gratuite la cetățile din județ sau la mănăstiri.

„Litoralul pentru toți” are un număr limitat de locuri puse la dispoziție de către hotelieri, adică 4.000. Atunci când locurile se epuizează, în fiecare etapă a programului, acesta se încheie. După lunile iulie și august, prețurile vor scădea din nou pe litoral, unde hotelierii vor aștepta persoane cu venituri mai mici.

Anul trecut, litoralul românesc a atras cu 20% mai puțini turiști decât în 2019. Specialiștii sunt de părere că turiștii au fost speriați de prețurile mari și de lipsa condițiilor, în comparație cu cele din alte țări precum Grecia, Turcia sau Spania ori Italia.